Παιδικός Σταθμός: Πώς θα κάνω την σωστή επιλογή;

Παιδικός Σταθμός: Πώς θα κάνω την σωστή επιλογή;Ο παιδικός σταθμός είναι μια μεγάλη αλλαγή για τη ζωή σας τόσο για το παιδί, αφού για πρώτη φορά θα ενταχθεί σε ένα νέο κοινωνικό περιβάλλον, όσο και για εσάς αφού για πρώτη φορά θα αποχωριστείτε το μικρό σας. Το πρώτο ερώτημα που πρέπει να θέσετε στον εαυτό σας είναι πώς αισθάνεστε για αυτή την αλλαγή και αν είστε έτοιμοι για αυτήν. Αν πιστεύετε πως είναι η στιγμή να κάνετε αυτό το βήμα, το επόμενο στάδιο είναι να επιλέξετε με προσοχή τον κατάλληλο παιδικό σταθμό που καλύπτει τις ανάγκες σας.

Μιλήστε με γνωστούς και φίλους που έχουν παιδιά και λάβετε υπόψιν σας τις προτάσεις τους αλλά μην μείνετε εκεί. Επισκεφτείτε τους χώρους και ελέγξτε όλες τις εγκαταστάσεις ώστε να βεβαιωθείτε για την καθαριότητα και την ασφάλεια που προσφέρουν. Υπάρχουν σκάλες, αφύλαχτα παράθυρα ή τζάμια; Είναι οι χώροι αρκετά μεγάλοι για παιχνίδι; Είναι τα παιχνίδια σε καλή κατάσταση; Αν μένει και το μεσημέρι, υπάρχει κατάλληλος χώρος για τον μεσημεριανό του ύπνο; Θα υπάρχει επίβλεψη; Πώς διαμορφώνεται το διαιτολόγιο των παιδιών και πως παρασκευάζονται τα γεύματα;

Γνωρίστε το προσωπικό του σταθμού και ενημερωθείτε για το ημερήσιο πρόγραμμα, την κατάρτιση του προσωπικού, τις εξωσχολικές δραστηριότητες, τη φιλοσοφία του σταθμού και τις παροχές που σας προσφέρει. Υπάρχει γιατρός; Ποια είναι η σχέση γονιού και δασκάλου και κάθε πότε γίνονται ενημερώσεις γονέων; Πόσα παιδιά υπάρχουν ανά τμήμα, με ποια κριτήρια γίνεται η κατανομή και πόσοι είναι οι επιβλέποντες; Τι γίνεται με τις αργίες και τη μεταφορά του παιδιού;

Τέλος, πρέπει να λάβετε υπόψιν σας το πόσο άνετα αισθάνεστε εσείς στον χώρο του παιδικού σταθμού. Αν νιώσατε ασφάλεια αλλά και εμπιστοσύνη προς το προσωπικό του σταθμού τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα νιώσει όμορφα και το παιδί σας. 

Οίκος Ευγηρίας στην Γλυφάδα

Οι ηλικιωμένοι που δεν διαθέτουν οικογένεια να τους περιθάλψει κατάλληλα, βρίσκουν έναν ανοιχτό και ζεστό τόπο διαμονής που εδράζει στην Γλυφάδα. Ο οίκος ευγηρίας που εδράζει εκεί, είναι ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρο, με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την στήριξη και την άνετη διαβίωση των ανθρώπων που διανύουν την τρίτη ηλικία.

Το βασικό συστατικό στοιχείο που καθιστά τον χώρο αυτό κατάλληλο για την φροντίδα των ηλικιωμένων, είναι η 24ωρη απασχόληση νοσηλευτών και ιατρών, οι οποίοι φροντίζουν για τις ιδιαίτερες ανάγκες του καθενός, διατηρώντας ιατρικό ιστορικό και προσφέροντας την κατάλληλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Παράλληλα, όλοι χώροι ενδείκνυνται για ανάπαυλα και ξεκούραση, όπως είναι η αυλή πολλών τετραγωνικών για βόλτες και απόλαυση του καθαρού αέρα. Επίσης η τραπεζαρία είναι ευρύχωρη και αναπαυτική για την φιλοξενία πολλών ατόμων, για τα οποία διατηρείται συγκεκριμένο διαιτολόγιο ανάλογα με την υγεία του κάθε τρόφιμου. Τα λουτρά διαθέτουν μπάρες στήριξης για τους ηλικιωμένους, ώστε να διευκολύνονται στο μπάνιο τους.

Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα ενδοεπικοινωνίας με όλα τα δωμάτια των τροφίμων για την περίπτωση που προκύψει επείγον ιατρικό περιστατικό. Σε αυτήν την περίπτωση, η αντίδραση του προσωπικού είναι άμεση, και είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν άμεσα τον πάσχοντα.

Οι χώροι που υπάρχουν για την διαμονή, είναι άνετοι και μπορεί να είναι μονόκλινοι δίκλινοι, τρίκλινοι αλλά και τετράκλινοι, ανάλογα με τις ανάγκες του ηλικιωμένοι. Εντός των δωματίων υπάρχουν διαθέσιμα: τηλεόραση, κλιματισμός, αλλά και αρκετός χώρος για να τοποθετήσουν οι ηλικιωμένοι τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Ο οίκος ευγηρίας στην Γλυφάδα, είναι η κατάλληλη λύση όχι μόνο για ανθρώπους που είναι μόνοι στην ζωή, αλλά και για ανθρώπους που η 24ωρη επίβλεψη από ειδικούς είναι απαραίτητη, για την βελτίωση της υγείας τους και την ποιοτική διαβίωσή τους. Το προσωπικό δεν διαθέτει μόνο εμπειρία, αλλά χαρακτηρίζεται για τον επαγγελματισμό του και την ευγενική στάση που κρατά απέναντι στους ηλικιωμένους. Συντηρούν σχέσεις οικειότητας, και διαμορφώνουν περιβάλλον ασφάλειας για τους ανθρώπους που διανύουν την τρίτη ηλικία.